Tabata og Matdagbok (Madelen Berg)
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Tabata og Matdagbok

Første kursdag gikk veldig bra. Vi er ganske mange i gruppa - mange hyggelige mennesker. Så tenker at dette kurset kommer til å bli bra. Det at de andre deltagerne er hyggelige å omgåes, synes jeg har mye å si! Da er det mye mer morsomt å møte opp!
Kursdagene består av 1,5 time teori og 1 time trening. Utover dette, er resten opp til oss selv på egenhånd.


 

Treninga består av Tabata og kondisjon/utholdenhet! Og det er faktisk slitsomt. Haha... Jeg blei ganske så god å svett ihvertfall. Vet du ikke hva tabata er, kan jeg prøve å forklare kort.

Programmet består av fire tabata-intervaller. I hver øvelse gir man full gass i 20 sekunder, så har man 10 sekunder pause.
Dette gjentar man åtte ganger, altså to runder med fire tabata-øvelser. 
Det er svært viktig å presse seg hardt, men husk å lytte til kroppen. Hvis man får vondt under noen av øvelsene, skal man ikke gjøre dem. Har du en skade du f.eks må vise hensyn til, kan du velge en annen øvelse.

Gruppa er delt opp i 2, så det er en gruppe som har tabata og en som har kondisjon/utholdenhet på ergometersykkel, tredemølle og steppmaskin. 
Vi er på hver stasjon i 4 minutter. Altså 4 minutter tabata og bytter til 4 minutter kondisjon. 

En av tingene vi skal gjøre selv, er å skrive matdagbok. Denne tenkte jeg at jeg skulle dele med dere, i egne innlegg. Så gårsdagens matinntak kommer i eget innlegg etterpå! :) Kanskje dere også vil komme med litt tips til endringer i kostholdet etterhvert som tida går?

 

Etter jeg hadde vært på kurset, var det bare å komme seg hjem, slenge seg i dusjen, spise lunsj og sette på kaffe. For da fikk vi besøk. :)
Et veldig godt vennepar av oss, Anja og Aleksander og lille Felix <3
Vi spiste jordbær og hjemmelaga pizza, ungene leika og kosa seg.
Når de små hadde sovna for kvelden, kjørte vi voksne på med ei runde med politisk ukorrekt


Det er så latterlig morsomt! Flere som spiller det en gang i blant? Det er jo egentlig ikke et spill for såre sjeler.

 


  • Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta
    hits