hits

Mine Kategorier

Uten filter og langt ifra A4. #fuckjanteloven

Madelen Bollah Berg

Egen presentasjon

 • 10.05.2018 20:06 Skriv en kommentar
 • Hverdagene mine går jo nå til et jobbsøkerkurs på Joblearn i Sandefjord. og her får man jo mange gode tips. Tips jeg kommer til å ta med meg videre i jobbsøkerprosessen. Jeg tenker veldig mye på dette med å presentere meg selv, til en potensiell arbeidsgiver. Noe jeg tydeligvis sliter med. Sette meg selv i et godt lys. Hvorfor skal det være så fantastisk vanskelig? Jeg tror jeg har prøvd å skrive en kort tekst, som kan kombineres med CV osv, minst... 40 ganger nå. Og det er jaggu ikke lett skal jeg si dere.

  Jeg kan være et menneske som folk ser på som ufattelig uhøytidelig og frampå. Noe jeg selv kan se og kjenne meg igjen i. Men når det kommer til å skrive ned og forberede en presentasjon av meg selv. Så stopper hele verden opp. Kan jeg være så redd for å bli avvist, at jeg ikke en gang klarer å finne en god presentasjon av meg selv? En ting er å presentere meg på sosiale medier. Det er null stress! Men jobb er så mye mer... seriøst... Så mye viktigere enn sosiale medier. På blogg og snapchat, er ikke det jeg gjør så viktig. Selvfølgelig er det en viktig del av meg nå, men dere skjønner forhåpentligvis hva jeg skal fram til? Jeg kjenner orda stokker seg bare jeg skal prøve å forklare. Egen presentasjon...

  Jeg tror det hovedsaklige problemet jeg ser for meg, er at jeg ikke har så mye arbeidserfaring. Jeg har ikke nok jobbrelatert erfaring til at jeg tørr å fremstille egenskapene mine i en relasjon til jobb. Make sense? Føler at jeg ikke klarer å stille på lik linje med andre i arbeidsmarkedet, da jeg kun har drevet med det på hobbybasis. Som skruing for eksempel. Jeg elsker jo å skru. Behøver ikke søke meg inn som bilmekaniker. Men er jo så mye annet man kan jobbe som, hvor man kan skru på ting og duppeditter. Men jeg tørr ikke belage meg på erfaringene og kompetansen jeg har fra hobbyene mine. Av frykten for å bli avvist.

  Hvem er jeg? Hvem er Madelen? Hvem er Bollah? Hvem er du? Hvem synes jeg selv at jeg er?

  Så nå skal jeg prøve en ny vri. Jeg skal hive meg ut i oppgaven å lage en video CV / videosøknad / videopresentasjon av meg selv. Jeg trives jo både foran og bak kameraet, så det skal jeg da klare å få til. Eller hva tror dere?

  Jeg er ihvertfall positiv til å prøve meg! Nei, unnskyld, jeg skal ikke prøve. Jeg skal lage en video! Jeg kan jo det med å filme meg selv! Det veit jo alle dere som følger meg på snapchat. Hvis du vil følge meg, add @bollah på snapchat.

  Har noen av dere gjort det samme før?
  Kanskje dere som har fulgt meg en stund, har noen tips til meg om hva jeg burde ha med i videoen?  
  Alle tips taes i mot med stor takk. <3

  Ha en fin kveld videre. :)

  Gratisdesignet

 • Publisert: 10.05.2018, 20:06
 • Kategori: Madelen Bollah Berg
 • 5 kommentarer
 • Madelen Bollah Berg

  Dere har spurt - her er svarene

 • 15.11.2017 12:40 Skriv en kommentar
 • Dere har kommet med spørsmål til meg i Spør meg innlegget mitt. Nå kommer svarene.

   


   

  Hvordan klarer du og samboeren din å holde sammen så godt som dere gjør når dere har et lite barn og ting kan være hektisk og slikt?

  Jeg aner ikke. He-he! Rett og slett. Nei, jeg tenker det er samarbeid og kommunikasjon. Det å kunne nyte de små tinga som å sitte sammen å spise middag, se TV. Prøve å finne på småting sammen som gjør hverdagene bedre for oss begge. Vil han reise ut for å drive med noe, får han gjøre det og det samme gjelder meg. Tenker det gjelder å gi og ta, akkurat som før man fikk barn. Vi er kanskje mye sammen, men det fungerer for oss. Det er det viktigste. Prat sammen, før ting blir for ille. Se hverandre og partnerens behov. Er jeg sliten, får jeg sove. Er han sliten, får han sove. Det er sånne ting som gjør at det er mulig å overleve.

  Nå har aldri mitt og Daniel sitt forhold vært komplisert eller utfordrende på noen som helst måte. Så vi har jo vært heldige der. *bank i bordet* Så vi har nok muligens tatt rett avgjørelse om hverandre. :) <3 Så er det veldig viktig at vi alltid kan være oss selv, sammen. På godt og vondt.<3

   


  Hva er ditt absolutte favoritt antrekk, plagg, fottøy?

  Joggebukse, superundertøy og tresko.

   


  Favoritt mat?

  Fårikål <3

   


  Hvor henter du motivasjon fra?

  Den hentes litt overalt. Indre motivasjon fra det at jeg vil ha flere barn, og en generell bedre helse. Jeg må ikke nødvendigvis bli like liten som jeg var før jeg gikk opp. Men det å kunne løpe igjen, er noe som står høyt på lista. Kunne holde følge med Thilde sin hverdag.

  Ytre motivasjoner: Dere! Det å kunne inspirere andre til å starte en livsstilendring eller få motet opp til å begynne å trene. Det gir meg en enda større drivkraft!

   


  Hvem motiverer deg?

  Thilde motiverer meg, Daniel, familie og andre jeg ser lykkes i motgang i livet. :) 

   


  Favoritt mat nå for tiden?

  Ovnsbakt laks på grønssakseng

   


  Favoritt farge?

  Lilla <3

   


  Hvor mye har du gått ned siden du startet ditt nye liv?

  11,5 kg. :)

   


  Hvordan er livet som småbarnsforeldre? 

  Langt ifra det man ser for seg, men så mye bedre enn livet uten barn. <3 Mener jeg selv. 
  Man kan ha et fint liv uten barn, men livet får ingen bedre mening, enn når man selv blir foreldre.

   


  Jeg digger deg :) Jeg vil ned 10 kilo, hvor fort klarte du å gå ned 10 kilo ? Vil sette meg en mål jeg kan klare.

  Veldig koselig å høre. :) 
  Jeg vil starte med å si at det å gå ned for fort, ikke nødvendigvis er sunt. Klarer du 1 kg i uka for eksempel, har du en sunnere vektnedgang. Alt fra 0,5 kg - 1,5 kg i uka! :) 

  Jeg gikk ned 10 kg på 3 mnd. :)

   


  Hvor ofte er du med venner?

  Jeg er ikke så ofte med venner nå lenger, etter jeg fikk Thilde, men jeg er med venner så ofte jeg kan. Vil si det å opprettholde de nærmeste vennskapene, er gull verdt i alle situasjoner. Venner er godt å ha. <3 
  Så hvor ofte det er, veit jeg ikke lenger. Kanskje jeg møter noen 1-2 gang i uka. Det kommer så an på. :) Noen ganger kan jeg se noe til vennene mine flere ganger i uka også. :) Gi og ta her og! :)

   


  Er du lett å bli venn med?

  Noen vil si ja, noen vil si nei. Er vi på samme bølgelengde, så ja. Generelt, så nei. Jeg har ganske mange lag man skal klare å komme seg gjennom før jeg kategoriserer noen som en venn. Men jeg har mange bekjente. Så om jeg er lett å omgåes med? Ja! Absolutt :) 

     Får du noen negative tilbakemeldinger på snappinga di?

  Ja det får man vel på et punkt uansett. Det er snakk om 900 forskjellige og individuelle sjeler som ser og følger hverdagen min på snapchat
  Og dagene jeg er på mammahjerter så er det enda flere. 

  Jeg er og har alltid vært kjent for å ha litt for sterke meninger. Noen mener jeg er for mye, noen mener jeg burde stoppe. Men det er som regel de negative kommentarene som får meg til å fortsette. Det er vel fanden i meg som driver meg gjennom de vanskelige stundene. 

  Have to love the haters! :)
  Men det at de fortsetter å følge meg, for å så gang på gang gi negative tilbakemeldinger, er i grunn bare koselig. :) Det vil si at de egentlig bryr seg innerst inne. :)

  Det viktigste av alt, så er det de som følger meg, som velger å se på. Jeg tvinger ingen til å følge med på hverdagen min. :) 

   


  Hvor ser du deg selv om fem år?

  I selveid bolig, fast jobb, 2-3 barn og gift med Daniel. <3 

   


  Favoritt musikksjanger?

  Uten tvil - Country og Norsk folke rock  :)

   


  Hva er viktig for deg i en venn?

  Gjensidig respekt, ærlighet og tillit. Jeg tenker de 3 ordene dekker det meste. :)

   


  Kan du si tre positive og negative sider med deg?

  Haha, den er like vrien hver gang;

  Positive:

  1. Ærlig
  2.  Stiller opp for vennene mine på kort varsel
  3. Blir sjeldent stressa

  Negative:

  1. Viser lite følelser
  2. Vil helst ha ting gjort på min egen måte
  3. Temperament 

   


  Hva er ditt hemmelige talent?

  Hvis jeg forteller det til dere, vil det jo ikke lenger være hemmelig! Mo-ha-ha!

   

  Gratisdesignet

 • Publisert: 15.11.2017, 12:40
 • Kategori: Madelen Bollah Berg
 • 2 kommentarer
 • Madelen Bollah Berg

  Du er ikke så sjuk!

 • 26.10.2017 10:39 Skriv en kommentar
 • Smiler du til tross for at du har vondt? Ja
  Forteller du andre at du har vondt? Nei


  Hvorfor ikke?

  Jo, rett og slett fordi jeg har fått så mange kommentarer på at det kan jo ikke være så vondt. Jeg har heller ikke fått 100% svar på hva som har vært galt før nå. Fordi jeg ikke har blitt trodd på, når jeg i 11 år har sagt, at det kan ikke være bare mensen. Og hvem vil vel si, "Hei jeg har mensen, så jeg kommer meg ikke ut av senga."? Hadde det enda kun vært når jeg hadde mensen, men det er ikke kun da. Det er hele tida. Jeg aner ikke fra dag til dag eller time til time. Plutselig så er smertene der. Og det gjør DRITT vondt! Jeg har fra tid til annen så lite energi at jeg bruker den opp på barnet mitt. Og når kvelden kommer, så inntar jeg fosterstilling på sofaen eller i senga.

  Jeg vet at mange har usynlige sykdommer. Jeg kjenner faktisk flere som har det. Jeg vet at jeg ikke har like vondt som mange av de rundt meg. Men akkurat nå. Akkurat nå, var det faktisk min tur til å si at jeg har vondt! Og man får faktisk psykisk vondt av å ha så mye fysisk vondt, uten å få gjort noe med det. 

  Når vi er innom psykisk...

  Disse kommentarene kan gjøre mer vondt enn du aner. Selv om jeg ikke viser det til deg.

  "Du ser jo ikke syk ut"
  "Hypokonder" 
  "Så vondt kan det ikke være"
  "Det finnes folk som har det værre enn deg"
  "Det er bare mensen. Alle andre kvinner har mensen"
  "Hvorfor kan ikke du bare gjøre noe med det?"
  "Du er ikke så sjuk!"

  Så hver gang jeg får de spørsmålene framover, skal jeg gi de link til dette innlegget. Jeg orker ikke bruke opp energien min på å forklare det om og om (og om og om) igjen.

  Hvorfor gjør du ikke noe med det? Jeg har gjort det jeg kan gjøre for øyeblikket. Jeg har satt inn spiral, som er 1 av 2 mulige behandlingsmuligheter. Jeg vil ikke ikke fjerne livmora mi før jeg er ferdig med å få barn. Legene synes også at det er alt for tidlig å gjøre det i en alder av 26 år. Så jeg har gjort det jeg kan inntil videre. Så vær så snill. Prøv å tenk litt før man buser ut med løsninger for andre. 

   

  Så her kommer litt fakta til dere.

  Adenomyose er en tilstand hvor livmorslimhinne, som normalt kler livmorhulen, vokser inn i muskelveggen av livmor. Disse slimhinnekjertlene ligger vanligvis spredt i muskelveggen. Adenomyose er konstant, og det forsvinner ikke selv om man kommer i overgangsalderen.

  Infertilitet, komplikasjoner i fødsel og svangerskap:
  Eksperter er imidlertid ikke i tvil om at adenomyose kan gjøre det vanskelig å bli gravid. Sædtransport og festing av embryo fungerer ikke som det skal, og derfor har kvinner med adenomyose ofte større vanskeligheter med å bli gravide og har økt risiko for en spontanabort. Faktumet at ekstremt mange av kvinnene som får behandling for uønsket barnløshet har adenomyose, viser til en helt klar negativ effekt av adenomyose på fertiliteten. Ekspertene har fremlagt flere gode publikasjoner som underbygger vitenskapelige sammenhenger mellom adenomyose og for eksempel svangerskapsforgiftning, for tidlig vannavgang, blødninger tidlig i graviditet, morkake som sitter fast osv.

  Irritasjon av urinveier:
  Omtrent 30 % opplever at de må tisse ofte eller at de ikke rekker å nå toalettet når trangen er som størst. Noen kan ha konstante, sviende smerter i urinveiene som kan oppleves som urinveisinfeksjon, men man finner ingen bakterier.

  Samleiesmerter: 
  Dype støtsmerter kan oppleves som vondt.

  Andre symptomer:
  Blant annet kroniske bekkensmerter, tyngdefølelse og nedpress, ofte et symptom som kommer sent, oppblåsthet før og under menstruasjonen, og utslitthet og trøtthet (pga. smerter og lav blodprosent).

   

  Muligheter for behandling

  Fjerning av livmor ved kirurgisk inngrep er den mest effektiv behandling av adenomyose. Det eneste som fjerner adenomyose helt, er å fjerne livmoren. Da anbefales også å fjerne livmorhals, da den ofte er en del av problemet som gir smerter. Den kan også gi vedvarende blødninger. 

   

  Hormoner Mange kvinner sier at de ikke ønsker å «stappe» kunstige hormoner i seg, eller de opplever mindre eller større bivirkninger av hormonbehandlingen. Det er viktig å vite at det er ingen gode behandlingsalternativer til hormoner, dersom man ikke ønsker å fjerne livmoren. Sykdommen forverrer seg vanligvis over tid dersom den forblir ubehandlet. Derfor må hver kvinne avveie om bivirkningene av hormonene er verre enn plagene adenomyose gir. 

  Kilder: www.endometriose.no

   

   

  Kommer jeg til å fortsette å si at alt er bra?

  Ja

  Gratisdesignet

 • Publisert: 26.10.2017, 10:39
 • Kategori: Madelen Bollah Berg
 • 10 kommentarer
 • Madelen Bollah Berg

  Spør meg

 • 24.10.2017 09:57 Skriv en kommentar
 • Tenkte jeg skulle starte ei god gammel dags spørsmålsrunde. 
  Dere stiller meg spørsmål i kommentarfeltet på dette innlegget, så vil jeg svare på alle spørsmål i et eget innlegg om noen dager. Hva som helst, bare å spørre.

  Om du stiller spørsmål med ditt eget navn eller som anonym velger du helt selv, men vær saklig. :)

  Så er det noe dere lurer på om meg, spør nå! :)

  Gratisdesignet

 • Publisert: 24.10.2017, 09:57
 • Kategori: Madelen Bollah Berg
 • 7 kommentarer
 • Madelen Bollah Berg

  Aksepterer du deg selv?

 • 08.10.2017 21:05 Skriv en kommentar
 • Det er alltid koselig med varme kommentarer om hvordan man ser ut. Det varmer i hjerterota hver gang. Ihvertfall nå som jeg i seinere tid har klart å lære meg å ta i mot komplementer. Jeg skal ærlig innrømme at jeg aldri har vært så fornøyd med meg selv, som jeg er den dag i dag. Aldri! Jeg har vært flink. Jeg har jobbet med meg selv i mange år. Både på innsiden og utsiden. Utsiden mest vektrelatert, men jeg har også funnet den jeg er. Livet er så mye enklere når man lærer å leve som den man er og ikke den alle andre vil at man skal være. Lære å akseptere seg selv, det er noe jeg skulle ønske flere gjorde. 

  Jeg aksepterer den jeg har vært og den jeg er i dag. Både med...

  og uten sminke. 

  Det er like mye meg selv, på begge bildene. Tatt i dag. Jeg smiler fordi jeg vil smile. Jeg smiler fordi jeg ser selv hvor flink jeg har vært, for å komme dit jeg er i dag.
  Det er lov med et selvskryt innlegg.
  En gang i blant! :)

   

  Har du lært deg selv å akseptere den du er?

  Gratisdesignet

 • Publisert: 08.10.2017, 21:05
 • Kategori: Madelen Bollah Berg
 • 16 kommentarer
 • Madelen Bollah Berg

  10 funfacts om...

 • 25.09.2017 18:18 Skriv en kommentar
 • ...meg. Jeg veit det er flere av mine lesere som også følger med på vloggen til @mammahjerter på snapchat. For en stund tilbake hadde vi funfact-uke. Hvor alle mammaene skulle fortelle 10 morsomme fakta om seg selv. Tenkte å dele de med dere også. Så her kommer de!

   

  1. Jeg takler rett og slett ikke å bli tatt på nesa!

  Nesa mi er hellig, og det er bare jeg som skal ta på den. Det kiler, det er ubehagelig og irriterende at andre skal ta på den. Gleder meg til Daniel blant annet slutter å tulle med nesa mi!
   

  2. En av mine mest feminine sider er sko.

  Jeg elsker sko! Må ha sko! Men jeg har veldig sjeldent sko å ha på beina når jeg skal gå ut døra. Så ender som regel opp i treskoa eller vanlige joggesko. He-he. Skulle helst hatt et nytt par sko for en hver anledning, men det har jeg dessverre ikke råd til. Så jeg får pent nøye meg med mine 60 par med sko. Som forøvrig akkurat har blitt gått gjennom og rydda opp i. Jeg kasta vel 12 par sko når jeg rydda opp sist. 

   

  3. Jeg skrur heller bil fremfor å sminke meg.

  Jeg har aldri klart å interessere meg så altfor mye om sminke. Så her ligger olje og eksos mer i blodet enn rouge og contouring. Ja, jeg sminker meg jo, men ikke hver dag for å si det sånn. Ikke bruker jeg mer enn 10 minutter på å kaste på meg malinga heller. Jeg sminker meg ikke fordi jeg synes det er kjempe gøy å drive med sminke. Jeg sminker meg fordi noen dager trenger man det bare litt. He-he...

   

  4. Elsker å bake

  Litt mel, litt kardemomme, litt kanel, litt kefir og natron. Nei, gi meg bare litt råvarer og et kjøkken så blir jeg kjempe glad! Jeg elsker å bake! Resultatene blir kanskje ikke kjempe pene, men de smaker fantastisk om jeg får si det selv. 

  5. Fobi mot alt som i teorien går i hvite frakker

  Leger, sykepleiere, tannleger, psykologer, psykopater, ja alt i grunn... Jeg takler ikke sykehus og legekontorer. Jeg har blitt flinkere med åra, men litt tilbakefall etter fødsel med Thilde. Så jeg reiser ikke til legen før jeg må. Hvordan påvirker dette faktumet hvis Thilde kommer til å trenge legehjelp osv. Hittil har det gått fint, for det er ikke meg selv som skal i "ilden", men Daniel er som regel med for sikkerhetsskyld. Blant annet han som har holdt når hun har tatt vaksiner.

   

  6. Takler ikke å "dra" på meg sokker. Jeg må krølle de ned til tå sømmen før jeg tar de på.

  Det å bare sette tåa i sokkeåpningen for å så draaaa på seg sokkene.. Takler det rett og slett ikke! Det er forferdelig ekkelt. Her må sokkene krølles sammen ned til sømmen og storetåa plasseres der den skal være i sokken, før jeg kan ta på meg sokken.

   

  7. Har spist en 10liters bøtte med gress

  Får man en utfordring, så tar man som regel en utfordring... Jeg blei 500 kroner rikere og fikk sabla vondt i magen. Anbefales ikke!

   

  8. Jeg blir aldri flau.

  Du leste riktig. Jeg blir ikke flau. Andre klarer ikke å drite meg ut. Det er forsåvidt kun 2 mennesker her i verden som har klart det og det er min mor og min morfar. Ingen over, ingen ved siden av, mange under.

  9. Når jeg begynte å date gubben glemte jeg ofte hva han het.

  Jupp, du leser fortsatt riktig. Når jeg møtte Daniel, var det ikke så "bigdeal" om ting gikk bra eller ikke. For jeg var så møkk lei mannfolk som det gikk an å få det. Så Daniel Davidsen, het titt og ofte David Danielsen. Ikke alltid like kult å rope David når man er på tur aleine! Ha-ha! Han tar igjen for det på andre måter nå i ettertid da...
  Sorry, not sorry. 

  10. Jeg er en levende trafikk kommentator.

  Jeg klarer rett og slett ikke å holde kjeft når jeg kjører bil. Jeg hater andre bilister. Det er jo rett og slett ingen her i landet som klarer å kjøre bil! Uten om meg da :) Neida.. Joda.. Neida.. 
  Jeg har over lengre tid sagt til Daniel at jeg kunne tenkt meg et intercom system i bilene, så man kan kommunisere med bilene rundt seg i trafikken. Til en hver tid. Men etter mye diskusjoner fram og tilbake. Har vi blitt enige om at jeg hadde blitt bura inne for verbale overfall om vi hadde hatt en sånn løsning. 

  Så her var litt om meg. Noen som kjenner seg igjen i de samme tingene?

  Jeg er kanskje aleine om mye av det.. :-P He-he-he!

   

  Gratisdesignet

 • Publisert: 25.09.2017, 18:18
 • Kategori: Madelen Bollah Berg
 • 0 kommentarer
 • Madelen Bollah Berg

  Redhead - I'm back

 • 06.10.2016 10:16 Skriv en kommentar
 • I går var jeg avgårde til Asker, for å få fiksa opp håret litt før fødsel! Greit å kunne føle seg litt fresh på håret når man skal hjem fra sykehuset. Så man slipper å føle seg udelikat på alle mulige måter når man skal hjem fra føden. :) 

  Jeg har lenge vært kjent for mine fargesprakende rødfarger på håret. Men de siste 2 årene har jeg faktisk ikke hatt rødt hår. Nå ville jeg tilbake til mitt "gamle" meg. Og her er jeg endelig meg selv igjen!
  Rødhåra <3 

  Litt forskjell - på en oversliten klipp og fæl farge, over til det her! 

  Grunnen til at jeg reiser helt tilbake til Asker for å klippe meg, er ganske enkel! Og den grunnen heter, Vera, på Hår Asker! <3 
  Vil anbefale både Vera og salongen i Asker. De er noen fantastiske damer! <3
  http://www.haarasker.no/

  Har dere noen faste frisører dere går til?
  Hvordan er hår frisyren din nå i forhold til hva den er ufarget?

   

  Bollah <3

  Gratisdesignet

 • Publisert: 06.10.2016, 10:16
 • Kategori: Madelen Bollah Berg
 • 6 kommentarer