BollahPinnsvin - Mitt liv og min hverdag. <3
Hjem Add Om meg Kontakt

2

Tren hjemme

Mange legger faktisk skylda på at de ikke kan trene, fordi de ikke har råd til å reise på treningssenter. Det må vel være kjedelig å måtte legge skylda på det?
Jeg tenkte jeg skulle vise dere noen enkle øvelser man kan gjøre hjemme. Det er faktisk ikke verre enn det. Tren hjemme!

 

Her kommer øvelsene jeg gjerne gjør hjemme 1 - 2 ganger i uka. 

Situps

Skrå situp

 


 

Pushup


Alternativt knestående


 

Squats/Knebøy

 

Høye kneløft

 

Planke

video:Planke

 

Rygghev 

Hoftehev 

Diagonal løft


 

Bakside arm


 

Båt med utstikker


Jeg vil understreke at dere må være sikre på om dere gjør øvelsene riktig. Få gjerne hjelp av noen til å få til øvelsene riktig før du begynner å trene på egenhånd hjemme. Trener dere feil, gjør det gjerne motsatt effekt og kan føre til skader.
Jeg vet at jeg selv har masse små pirk på mine egne øvelser, men jeg jobber med det og stopper om jeg kjenner det blir galt.

 

 • 2

  #sjekkdeg - kampanje

  Idag har 4 av oss i @mammahjerter vært sammen på Sandvika storsenter. For å bevisstgjøre andre kvinner på #sjekkdeg - kampanjen. Det er så viktig å minne hverandre på å ta celleprøve! Nei, det er kanskje ikke den kuleste prøven å ta.. Men det er bedre med "rare ting opp i dåsa" en gang, enn kreft... Så folkens.. kvinner, damer ! Ta celleprøve, vær så snill! Ta prøven og minne andre venninner og familiemedlemmer på å gjøre det samme. Så kanskje vi kan redde liv.

   

  Målet med hele kampanjen er å få flest mulig kvinner til å sjekke seg for livmorhalskreft. Dette kan gjøres hos fastlege eller gynekolog. 

  Kampanjen har stor effekt, men fortsatt er det bare 6 av 10 kvinner som tar celleprøve jevnlig.
  Alle kvinner mellom 25 og 69 år anbefales å ta celleprøve hvert tredje år!

  Er du over 25 og ikke tatt celleprøve før? #sjekkdeg
  Er det lenger enn 3 år siden sist du tok prøve? #sjekkdeg


  Hvem står bak #sjekkdeg-kampanjen?
  Kampanjen ble startet av Thea Steen. Hun ønsket at flest mulig skulle ta celleprøve og unngå livmorhalskreft, og døde selv av sykdommen i 2016. Kreftforeningen leder kampanjen i samarbeid med Kreftregisteret, AHUS (nasjonal koordinator for gynekologene) og Norsk forening for allmennmedisin.

  Kilde: www.kreftforeningen.no

 • 0

  Sucsess alá Bollah - Oppskrift

  Har i dag laget kake. På bestilling fra min lillesøster som konfirmerer seg i morgen. Da kunne jeg jo ikke si nei. Så tenkte jeg å dele oppskriften med dere. 

  Bunn:

  4 egg
  300 g sukker
  250 g hasselnøtter
  100 g fullkorn hvetemel
  2 ts bakepulver
  1,5 dl helmelk

  Krem:

  3 eggeplommer
  1 dl kremfløte
  1 dl sukker
  1 ts vaniljesukker
  150 g Tine smør

   

  Fremgangsmåte:

  Jeg lager alltid kremen først, da denne gjerne skal stå kjølig en stund før jeg legger den på kakebunnen. 
  Så skill ut 3 eggeplommer og visp sammen med sukker og vaniljesukker. Tilsett så fløte og til slutt avkjølt smør. Visp sammen til ønsket tykkelse og sett til kjøling.

  Smør opp en 25 cm rund kakeform.
  Forvarm ovnen til 175 grader.

  Først kverner jeg 250 gram hasselnøtter.
  Så pisker jeg eggedosis av egg og sukker. Tilsetter mel, bakepulver og melk. Til slutt visper jeg inn hasselnøttene. 
  Hell så røra over i kakeforma og la den hvile i 5 minutter før man setter den i ovnen. 

  Stekes i ca 45-55 minutter. (Dette vil nok variere fra stekeovn til stekeovn)

  La kaka bli avkjølt før du legger på kremen. Legg på valgfri pynt, eller server som den er.

   

  Voilá. Håper det smaker :)

   

 • 0

  Den første høsten

  Nå er den første høsten her. Den første høsten som mamma. Thilde sin første høst. Det er så mange blanda følelser rundt årets høst.

  Det er glede, lykke, stolthet, sorg, nervøsitet, usikkerhet og vemodighet.

  Gleden over at de mørke kveldene med stearinlys, pledd og armkroken starter.
  Gleden av å se Thilde vokse seg stor, større og sterkere. Lykken over å se hvor fin familien vår har blitt. Oss tre. Stolthet over at jeg og Daniel har produsert et så fantastisk samarbeid som vi har gjort. Vemodig at Thilde skal starte i barnehagen, samtidig som det også er et stort stykke stolthet over hvor stor og flink jenta mi har blitt.

  Nervøsiteten og usikkerheten rundt arbeidslivet og det å finne seg en jobb. Hvor lang tid vil det ta? Er jeg god nok for en arbeidsgiver der ute? Gleden etter å komme inn i en normal hverdag. Sorgen etter de som ikke får være med oss. 

  Stoltheten over at vekta har blitt mye lettere sia i sommer. Gleden over at kropp og sinn har fått et bedre samspill og mindre helseplager. Lykken over å ha funnet en sti som fungerer for meg! Sorgen over hvor mye jeg savner potetgull, sukker, brus og sjokolade.

  En annen utfordring - la oss sette gåsetegn rundt utfordring. En "utfordring" jeg står ovenfor er å velge treningsstudio jeg skal starte på. Hittil står det mellom FreshFitness eller EVO Fitness. Har trent på EVO i Sandefjord tidligere, men synes studioet er i minste laget. Er noen av mine lesere medlem på FreshFitness i Vestfold? Kan noen anbefale studioene deres? :)

   

  Høsten er en koselig årstid og den vil bringe oss mye!

  Farger,
  frisk luft,
  kald gufs

  og forkjølelse...

   

  Med dette vil jeg ønske alle mine lesere en fantastisk høst! <3

 • 1

  Når du blir motivasjon for andre

  ...jeg blir i grunn målløs!

  Det å få vite at jeg - MADELEN - er motivasjonen til andre mennesker der ute. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg selv bøyer meg i støvet tilbake til dere. For jeg setter så pris på det. Det å se at andre følger meg på min vei mot en bedre helse og bedre kropp. Det er rørende og ikke minst motiverende for meg. 

  "Du er så motiverende, Bollah!" 
  "WOW! Hva du får til! Jeg blir så inspirert."
  "Jeg tok trappa i dag, bare fordi jeg vet det er det du ville gjort. Du er så flink til å motivere meg!"

  Dette er ting jeg får høre nesten hver dag nå. Og det er virkelig noe jeg selv også setter utrolig stor pris på! Det at motivasjonen min, motiverer andre, gir meg enda mer inspirasjon og mot til å fortsette. Jeg kan jo ikke gi meg nå som det er så mange som har trua på meg! Ikke har jeg lyst til å gi meg, når jeg ser at jeg får så mye igjen for det selv. Både helse, kropp, og sinn blir bedre for hver dag som går! 

  Jeg blir så stolt av meg selv!
  Jeg blir så stolt av dere! 
  Jeg ER stolt!

  Jeg ønsker og håper at dere er eller klarer å bli like stolte av dere selv!

   

  Har jeg en dårlig dag, kan jeg bare titte på alle meldingene jeg har fått av lesere, følgere på Instagram, facebook og snapchat. Så er jeg tilbake på rett kjøl timen etter. Og det er så deilig! 


  Følg meg gjerne om dere vil ! :)

   

   

  Helt til slutt i dette innlegget vil jeg minne alle mine kvinnelige lesere og følgere om å sjekke seg! Og spre ordet videre til din familie og dine venninner! Om vi er føre var, kan vi kanskje redde liv! <3

  #sjekkdeg

   

   

   

 • Madelen Berg

  Velkommen til mitt liv og mine tanker. Jeg er ei blid jente født en tropenatt i juli 1991. Ble mamma i november 2016 <3 Nyter livet på landet sammen med min forlovede og datteren våres. Bloggen vil inneholde alt fra mine tanker til min hverdag. Mammalivet, trening, mat, musikk, foto, bil og alt annet jeg driver med. :)

  bloglovin

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta  hits