Madelen Berg - Uten filter og langt ifra A4. #fuckjanteloven
Hjem Add Om meg Kontakt

4

Kikertcurry - oppskrift

Kikertcurry med ris og hvitløksyoghurt

Ingredienser:

4 pk kikerter
2 stk gule løk
2-3 fedd hvitløk
1 Ts spisskummin
1 Ts koriander malt
1 Ts cayennepepper
0,5 ta chilikrydder
0,25 Ts kanel
2 bokser (á 400g) hakkede tomater
2 ss tomatpuré
1 Ts salt

Slik gjør du:

Legg finhakka løk og hvitløk i en stor gryte, tilsett noen ss vann. Og varm opp på medium varme.

Tilsett alt krydderet og rør om.

Ha alle kikertene over i et dørslag og skyll de. Tilsett det så over i gryta. Ha i hakkede tomater og salt, rør sammen. 

Skru ned varmen, sett på et lokk og la det småkoke i ca 15 minutter. Tilsett mer vann om det blir for tørt.

Imens gryta god gjør seg, koker du ris etter anvisning på pakka. 

Server med ris, salat og hvitløksyoghurt.

Om ønskelig kan man også tilsette kylling- eller svinefilet.

1 porsjon er Ca 250 kcal uten tilbehør.
Pris per porsjon er ca 25 kroner (ikke medregnet tilbehør)

 

Hvitløksyoghurt

Ingredienser:

1 stort beger yoghurt naturell
1-2 fedd hvitløk
En klype salt og litt pepper etter smak

Slik går du frem:

Rens og press hvitløkfedd i yoghurten og smak til med litt salt og pepper. 
Du kan også finhakke hvitløken.
La den stå kjølig i ca 30 minutter. 

OBS. Smak av hvitløk utvikler seg og blir sterkere etterhvert.

Ca 70 kcal per dl, ca 10 kcal per ss.

  • 0

    Sucsess alá Bollah - Oppskrift

    Har i dag laget kake. På bestilling fra min lillesøster som konfirmerer seg i morgen. Da kunne jeg jo ikke si nei. Så tenkte jeg å dele oppskriften med dere. 

    Bunn:

    4 egg
    300 g sukker
    250 g hasselnøtter
    100 g fullkorn hvetemel
    2 ts bakepulver
    1,5 dl helmelk

    Krem:

    3 eggeplommer
    1 dl kremfløte
    1 dl sukker
    1 ts vaniljesukker
    150 g Tine smør

     

    Fremgangsmåte:

    Jeg lager alltid kremen først, da denne gjerne skal stå kjølig en stund før jeg legger den på kakebunnen. 
    Så skill ut 3 eggeplommer og visp sammen med sukker og vaniljesukker. Tilsett så fløte og til slutt avkjølt smør. Visp sammen til ønsket tykkelse og sett til kjøling.

    Smør opp en 25 cm rund kakeform.
    Forvarm ovnen til 175 grader.

    Først kverner jeg 250 gram hasselnøtter.
    Så pisker jeg eggedosis av egg og sukker. Tilsetter mel, bakepulver og melk. Til slutt visper jeg inn hasselnøttene. 
    Hell så røra over i kakeforma og la den hvile i 5 minutter før man setter den i ovnen. 

    Stekes i ca 45-55 minutter. (Dette vil nok variere fra stekeovn til stekeovn)

    La kaka bli avkjølt før du legger på kremen. Legg på valgfri pynt, eller server som den er.

     

    Voilá. Håper det smaker :)

     




  • hits